lunes, 29 de julio de 2013

Respeto

Una de las cosas que distingue a los seres humanos del resto de los animales es la ritualización de la muerte.
Cualquiera que haya perdido a un ser querido puede entender del porqué de esta necesidad: es tal el dolor, es tan devastadora la idea de no volver a ver a esa persona que se necesita de algún tipo de rito para iniciar el penoso duelo. No hay consuelo de ningún tipo para algo así, pero se agradecen cada una de las muestras de apoyos y, por supuesto, lo mínimo que se presupone ante una persona que está sufriendo tal trances es respeto. De hecho, el respeto a los muertos y a sus allegados está presente en todas las culturas.
Pues bien, es tal el odio que anida en ciertas personas, tan desmesurada e irracional su hispanofobia, que hoy hemos tenido que soportar que el periódico El Punt-Avui publique una nauseabunda viñeta "humorística" (?) en la que aprovecha la tragedia sucedida en Santiago de Compostela para arremeter contra la "Marca España". ¿Cómo se puede concebir algo tan mezquino? Pues bien, un tal JAP se ha sentado a su mesa de dibujo, ha mandado su obra al periódico y alguien la ha maquetado y, finalmente, se ha hecho pública. Supongo que, además, alguien le habrá dado su visto bueno. No estamos entonces ante un arrebato rabioso -que tampoco sería justificable- sino ante un producto elaborado que ha pasado por varias manos antes de ver la luz. Por si todo esto fuera poco, dicho periódico recibe unos 700.000 euros de subvenciones públicas por distintos conceptos. (230.000  para la sección "Cataluña quiere vivir en libertad"; 303.750 para las cabeceras de ambos periódicos y 160.725  por campañas institucionales del ejecutivo de Mas). A mí, personalmente, se me revuelven las tripas pensando que el sueldo de esta personas se sufraga con mis impuestos y, mucho peor aun, con los impuestos de los familiares de las personas ultrajadas. Supongo que ante esto la única opción que nos queda a las personas decentes es sentir lástima por estas personas que viven con tanto odio en su interior, debe de ser horrible vivir así.

17 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. El que realment t'hauria d'indignar prioritàriament és que amb els nostres impostos es financin unes estructures en ple segle XXI tan deficitàries en seguretat.
    Que me'n dius de la corba, la corba no era un acudit, la corba és real.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ha de tenir en compte que, segons vostè, jo sóc una persona amb poca formació, amb poca educació i que d’on no n’hi ha, no raja així que seria molt millor que dediqués el seu valuós temps a coses més importants que les que jo pugui escriure. Bon dia.

      Eliminar
    2. Lo que es real es el dolor...
      En pleno siglo XXI hay infraestructuras que no pueden llegar a desarrollarse por diferentes motivos y sí, la curva es real, tan real como la población que evita!

      Eliminar
    3. És cert! Hi ha una corba. Ara que ha tret el tema, seria tan amable d'explicar què passa amb aquesta corba?

      Eliminar
  3. Tan fora de lloc estava el pretesament acudit que el diari l'ha retirat. Per respecte als afectats i a les seves famílies aquest acudit no s'hauria hagut de publicar. Però hi ha qüestions més preocupants com que encara hi hagi gent que ho justifiqui parlant d'inversions deficitàries com si a Catalunya no en tinguéssim a cada cantonada, quan milers de persones estan i estem - perquè em considero amic i admirador del poble gallec - de dol. Mals temps per la Catalunya acollidora i exemple de civisme quan xiulem himnes i banderes, banalitzem la nostra i ferim sensibilitats dels veïns.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Absolutament d'acord, Xavier. Fa molt de temps que les coses es fan malaments i si t'atreveixes a dir-ho, automàticament ets fatxa o mala catalana. Malos tiempos para la lírica. Amb el teu permís, faig "copy&paste" del teu comentari al meu Facebook.

      Eliminar
    2. No crec que la intenció del ninotaire (que no humorista), en cap moment, fos la de banalitzar la tragèdia sinó la de plasmar-la. Per això devia passar tots els filtres. De fet, continuo sense veure en la vinyeta més que una gran repulsa contra la manera en que es prioritzen inversions. Alguna cosa deu tenir la vinyeta que faci que vostès s'indignin. O potser és cultural. Potser en Jap beu d'una cultura en la que el dol no pot servir per ocultar els responsables, i vostés viuen en una altra. Però no deu ser això, perquè davant de les imatges a primera plana de tots els diaris del pobre conductor no han mostrat aquest respecte per les víctimes que ara pregonen. Deu ser una altra cosa.

      Eliminar
    3. Sr Eduard jo també interpreto la vinyeta d'en Jan com vosté la llegeix.
      Celebro que estiguem d'acord. A voltes sembla que si no ets d'un ramat cultural determinat, no tens dret a opinar.
      Atentament,

      Eliminar
    4. Alguna cosa ha de tenir la vinyeta quan no va aparèixer en l'edició impresa i el director de "El Punt-Avui" va dir que s'havia colat a la digital per error.
      En aquest blog es pot opinar sempre, no esborro cap comentari, ni tan sols els que falten el respecte parlant dels altres com "ramat" (recurs retòric de l'animalització que sol utilitzar-se per a degradar).

      Eliminar
    5. Vostè comença a caure'm bé, perquè accepta la discrepància.
      Quan esmentava barroerament "ramat" no em referia a vostè, era una manera col·loquial de parlar.
      No pretenia molestar-la, de tot cor.

      Eliminar
    6. Potser és més perquè vostè *ara se n'adona* de que l'autora accepta la discrepànica.

      Eliminar
    7. Tots som humans i podem cometre errades. Tanmateix a voltes reconec que els meus comentaris podem ser un xic agressius e incorrectes. Les com a dones i com a persones hem lluitat molt per donar suport a fer evolucionar la nostra societat tan a nivell teòric com pràctic, sra Candide, a voltes hem hagut de saltar-nos el respecte sinó encara seríem a les catacumbes.
      A l'autora la vaig coneixent i la crec prou autosuficient per encarar-se amb mi sense que vostè "sempre" surti a defensar-la.
      Espero interpreti a bé, el meu escrit.

      Eliminar
    8. Sr. Ninona, l'autora és amiga meva, sé de què és capaç.

      Eliminar
  4. Disculpes acceptades. Però com ja ha llegit diverses de les meves entrades, pot veure que jo condemno qualsevol falta de respecte, vagi dirigida a mi o no i en aquest blog he defensat d'atacs tant a Muriel Casals, Ciutadans, PP com avui el PSC.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bé, la comprenc.
      No obstant hi ha personatges i partits que amb molta educació van donant pel sac a la resta.
      Ben cordialment, la saludo.

      Eliminar
    2. Ui, parlar de la immersió en aquesta entrada ja seria massa.

      Eliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.